tiistai 30. kesäkuuta 2015

Naivismi on kuvausta elämän monitoikkoisuudesta

Taiteilija Matti Laine on kotoisin Tyrväältä, joka on nykyistä Sastamalan kaupunkia. Hän asui Eurassa ensimmäisen kerran 1980-luvulla, jolloin hän työskenteli Alasatakunnan toimituksessa. Monien vaiheiden jälkeen Matti paluumuutti Kauttuan Varkaudenmäkeen runsaat kymmenen vuotta sitten.

Teos: "Pelkkää rautaa"

Lue lisää Matin taiteilijanurasta klikkaamalla lisätietoja>>
Varsinaiselta koulutukseltaan ja ammatiltaan Matti on toimittaja. Viime aikoina kuvanteko on kuitenkin vienyt yhä enemmän aikaa, joten hän tekee lehtitöitä enää osa-aikaisesti."Jollakin tapaa kuvanteko on kulkenut mukana hamasta nuoruudesta", Matti kertoo. Öljyvärimaalauksesta hän innostui jo ensimmäisellä Euran kaudellaan, kun Euraan perustettiin taideyhdistys Efra. Kokeiltuaan erilaisia tyylisuuntia, naivismi kolahti yhtäkkiä ja yllättäen 2000 -luvun alkupuolella. Päästessään ensimmäistä kertaa Naivistit Iittalassa -näyttelyyn 2005, Matti tunsi, että "se on nyt siinä" - oma taidesuuntaus oli löytynyt.


"Söit sitten kaiken"Taiteilijalta kysytään usein, mistä aiheet ja ideat tulevat. Matin mukaan, siihen on mahdoton vastata. Kaikki mitä on tapahtunut ja tapahtuu, voi olla idea uuteen työhön. "Joku onkin sanonut, että naivismi on kuvausta elämän monitoikkoisuudesta", Matti kertoo. "Vaikka tauluissani on usein eläimiä, en omista kuin jonkun sokeritoukan, enkä ole keskivertoa eläinrakkaampi. On kuitenkin hauska maalata joskus joku kissanretale, joka viiksiensä takaa hiljaa hymyilee ihmisten touhuille. Mielikuvittelu kuuluu naivismiin olennaisesti."

"Musiikkia molemmille korville"


"Tuntuu oikein mukavalta, että Ruukinpuisto on selvästi virkistynyt. Joskus tuntuu, että se on niin lähellä ettei sen arvoa huomaa", taiteilija pohtii.


Matin naivistisia, osittain Ruukinpuistoa kuvaavia tauluja voit käydä ihailemassa Kahvila Kyöpelissä.

Kahvila Kyöpelin Kaffetta ja kulttuuria -näyttely Kauttuan Ruukinpuistossa on avoinna 29.8.2015 asti. Myynnissä on myös valikoima Matti Laineen postikortteja.

Taiteilija on itse paikalla kertomassa taiteestaan torstaina 9.7.2015 klo 18.

Tervetuloa nauttimaan elämän monitoikkoisuudesta :D

Kyöpelin aukioloajat:

ti-ke klo 11-17
to     klo 13-19
pe    klo 11-17
la     klo 10-15
sekä sopimuksen mukaan 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi