sunnuntai 7. kesäkuuta 2015

Lahja elämältä

Olen kuvataiteilija Annette Juusela ja olen syntynyt Kauttuan Mikolanmäessä, kivenheiton päässä nykyisestä kodistani. Lapsuusmuistoni liittyvät hyvin vahvasti Ruukinpuistoon. 

Olen opiskellut taidetta Limingan Taidekoulussa ja Kanneljärven opistolla Lohjalla. Olen saanut opetusta myös mm. Taideakatemian opettajilta. Olen saanut taiteen syntymälahjaksi. Se ei ole ollut oma valintani, vaan lahja elämältä. 

Taiteilijapariskunta Ismo Viljanen ja Annette Juusela

Lue lisää Annetten taiteilijaurasta ja hänen kesän näyttelystään klikkaamalla lisätietoja>>


 
Vaikean selkävammani vuoksi taide on ollut ainoa tie - rikas ja antoisa. Tänä vuonna taideurani on kestänyt 35 vuotta. 

Luovuuden lahja on ihme, kuten elämäkin. Luovuuteni voima on aina kummunnut suuresta fyysisestä kivusta ja kauneus on syntynyt elämän rajallisuuden tiedostamisesta.Olen aina toivonut, että olisin taiteilijana saanut olla jonkun elämää suuremman voiman välittäjänä.

Ostin 7 vuotta sitten Ruukinpuistosta pienen kodin, Tuiskan. Kunnostin sen Museoviraston pienellä avustuksella ja heidän ohjeistuksellaan kodikseni. En kuitenkaan olisi pystynyt tähän ilman upeiden ystävieni tukea. Ilman heidän ammattitaitoaan ja talkootyötä, olisi tämä maisema- ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä kohde jäänyt toteutumatta.Ruukinpuisto edustaakin minulle kotia, ystäviä, turvallisuutta ja suurta kiitollisuutta saada asua ja elää näin kauniissa ja merkittävässä miljöössä.

Tämän kesän näyttelyni Kyöpelissä painottuu sisustustaiteeseen - sisustustekstiileihin ja maalauksiin. Kaikki teokseni ovat uniikkeja. Mukana on myös herkkiä tunnelmakuvia eteerisistä ihmishahmoista.Haluan kiittää Euran 4H-yhdistystä mahdollisuudesta näyttelyyn - he tekevät upeaa työtä Ruukinpuiston ja lasten sekä nuorten hyväksi.

Ruukinpuisto on itsessään mahtava historiallinen taideteos, jonka ytimessä saan asua ja tehdä taidetta. Tänä kesänä Ruukinpuisto tarjoaa useita upeita näyttelyitä Alvar Aallon tuotannosta lähtien.Taiteilijakotini Tuiska on myös avoinna sopimuksen mukaan. Kodissani on laaja-alaisesti esillä ystävieni ja taideopettajieni taidetta. Pieni kotini on ihme, jossa aika pysähtyy ja siirtyy 100 vuotta taaksepäin.

Aamukahvihetkiäni takkatulen ääressä 19 vuotiaan Minni-kissani kanssa ei voita mikään. Ne hetket voimaannuttavat minut uuteen päivään, joka on aina elämän lahja.

Toivotankin teidät kaikki lämpimästi tervetulleeksi Ruukinpuistoon, sillä te teette mahdolliseksi alueen kehittymisen. Se on historiallisesti merkittävää.

Kiittäen
Annette JuuselaKangastuksia-näyttely avoinna Kahvila Kyöpelin ateljeessa 28.8 asti

ti-ke klo 11-17
to     klo 13-19
pe    klo 11-17
la     klo 10-15
sekä sopimuksen mukaan 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi