torstai 4. kesäkuuta 2015

Luovuutta ja valoa Alvar Aallolta Kauttualla

Leikkiminen mahdollistaa luovien ajatusten syntymistä ja ongelmien ratkaisemista. Tätä ajatusta ja leikin mentaliteetin merkitystä arkkitehti Alvar Aalto korosti tuotannossaan useammalla vuosikymmenellä. Luovuus ja leikkiminen ovat olennainen osa myös Kauttuan Ruukinpuiston kulttuuriperintöä - olemmehan juuri viettäneet alueella esimerkiksi perinteistä helatorstain Wanhan Ajan leikkipäivää.  

Viime syksyn Alvarin päivän seminaarissa professori Pekka Korvenmaan esitellessä Aallon arkkitehtuuria kävelykierroksella ympäri Kauttuan Ruukinpuiston aluetta, aloimme pohtia Terassitalon esittelyn mahdollisuuksia. Syksyllä tapasin erään tiistain lounastauolla sattumalta sveitsiläisen pariskunnan Kauttualla, ja he kysyivät tietä Terassitalolle. Heidän kanssaan kävin antoisan keskustelun paikalle opastaessani. Hieman pidempään on jo ollut käynnissä LEADER Pyhäjärviseudun kautta alulle laitettu yhteistyö ranskalaisten arkkitehtien kanssa, joka on tuonut heidät Kauttualle useampia kertoja. Taustalla on myös satoja aiempia keskusteluja yhdessä kunnan matkailua kehittävän tiimin ja Kauttuan Ruukinpuiston toimijoiden kanssa. Nämä kaikki keskustelut ja kohtaamiset vahvistivat ajatustamme Aalto-näyttelyn tarpeellisuudesta, maamme tunnetuimman arkkitehdin työ Kauttualla herättää aidosti runsasta kiinnostusta.Näyttelyn tekeminen on ollut verrattavissa palapelin kokoamiseen, jossa palaset ovat vähitellen alkaneet löytää paikkansa. Terassitalon tila mahdollistui A. Ahlström Oy:ltä. Alvar Aalto- säätiön kautta saimme tilaisuuden esitellä Alvar Aallon tuotantoa laajemminkin Maija Holman valokuvanäyttelyn ”Alvar Aalto- Elämälle herkempi rakenne”  kautta. Jokisauna Oy:n Petri Helander kehitteli asunnon kohdiksi yhdessä Pertti Männistön Festart-yrityksen ja Artekin kanssa. Kokoamistyössä olivat keskeisiä Elina, Minna, Simo, Virpi, Jari ja Pekka. Ilman Sirpan suunnittelutaitoa olisi lopputulos ollut erilainen, ja kulttuuritoimen aukiolosuunnitelma on erinomainen ajoittuen yli kahden kuukauden ajaksi. Nyt Kauttuan Ruukinpuistossa voidaan nauttia kesällä 2015 Alvar Aallosta Terassitalolla sekä tallin Satakunta-aiheisesta näyttelystä.

Valokuvanäyttelyn kuvaaja Maija Holma tutustumassa Terassitalon näyttelyyn.

Loput palapelin palaset jätämme teille, arvoisat näyttelyyn tutustujat. Ottakaa aikaa ja tutustukaa elämykseen näissä ainutlaatuisissa maisemissa Kauttualla,  

työryhmän puolesta kiittäen, 
Johanna Aalto 


Terassitalon näyttely avoinna 4.6.-9.8.2015
ti-pe 11-17 ja la-su 11-15.
Pääsymaksu 5€

Tallin Alvar Aalto Satakunnassa -näyttely 
avoinna kuten terassitalon näyttely
vapaa sisäänpääsy

2 kommenttia:

 1. Kiitoksia varsin antoisasta näyttelystä!

  http://chairholic.blogspot.fi/2015/07/terassitalo.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos kommentistasi sekä blogitekstistäsi ja upeista kuvista :D

   Poista

Kiitos kommentistasi