tiistai 13. joulukuuta 2016

Taiteilijoiden joulukuusipuisto - tarinat joulukuusien takana

Tallinmäen joulukuusipuistossa voi äänestää mieleistään kuusta aina 19.12 asti. 
Tässä esittelyssä kuuset ja tarinat niiden takana.


1. Tarja Kyllijoki

Joulurunoponit 

Jokaisessa jouluponissa on jouluinen runo/värssy joka tuo hyvän mielen lukijalleen.

2. Taideyhdistys EFRA ry

Valoa pimeyteen. Toivomme valoa tänne Pohjolan vuoden pimeimpään aikaan tämän kuusen tuomana. Kuusen koristelussa jatkamme vuosinäyttelymme teemaa, jossa yhteisteoksemme aihe oli kierrätys. Tähän puuhun on luotu uutta mm. wc-paperirullista ja vanhoista maitotölkin korkeista. Valoa ja samalla turvallisuutta toivomme näiden käytettyjen heijastimien tuomana, sillä niitä voisivat kaikki enemmänkin käyttää. Valoisaa joulunaikaa!3. Matti Laine

Kuusen koristelussa teemani on ollut "kaikilla pitäisi olla lämmin koti". Teeman taustoja voi jokainen pohtia. Koristelu viittaa, sekä sata vuotta täyttävään Suomeemme, että kansainväliseen kanssakäymiseen. 4. Raija Ääri

PUIDEN JOULUTALKOOT!
Tavoitteena yhteisöllisyys ja talkoohenki.

Minun kuuseni kuuli uutisen: hänet on valittu ja riemuitsi. Mutta siitten tuli huoli, että mistä koristeet. Pihan kaikki puut antoivat omistansa ja pidettiin talkoot. Tehtiin nauhoja lehdistä, kävyistä ym. Seuraava murhe: kuka koristelee. Talon emäntä sattui tulemaan ulos (minä) ja häntä pyydettiin. Hän lupasi auttaa seuraavana aamuna. Yöllä oli pakkasta ja kaikki koristeet olivat aamulla valkoisena kuurasta. Mutta Äärin Raija vei kuusen tallinmäelle ja siellä se nyt on.
Lintujen pop-up ravintola

Tarjolla on kuorittuja ja kuorellisia auringonkukansiemeniä, hirssiä, durraa, vehnää ja maapähkinää kookosrasvassa, sekä kauralyhteitä. Toivotaan, että monet erilaiset linnut löytävät tämän kuusiravintolan ja syödessään tarjolla olevia annoksia, koristavat kuuseni kauniiksi!

Olen tehnyt nuo lintujen annokset itse. Sekoittanut siemenet sulaan kookosrasvaan ja valanut ne erilaisiin muotteihin, esim. piparkakkumuotteihin. Osa on valettu pieniin aaltomaljakon muotoisiin jääpalamuotteihin. Näin Aalto-teema on mukana tässä joulukuusipuistossa!


 

6. Kirsi Järvinen

Joulun taikaa

Taianomaisena talviyönä, Valkean neidon tanssahdellessa kuusen ympärillä, pienet lumihiutaleet kerääntyvät kuusen oksille. Sata erilaista, pientä ja suurta talven kukkaa, kilpailevat paikasta korkeimmasta. Kuka haluaakaan loistaa tähden lailla, kuka kurkottaa korkeimmalle? Aamun sarastaessa kukin hiutale on hiljaa paikoillaan, vain muutaman taivaalta tipahtaneen tähden loistaessa oksilla. Kuuletko hiljaisen joulun melodian, shhh - kuuntele... Se on joulun taikaa.

Lumihiutaleet on koottu hamahelmistä. 99 hiutaletta kuvastavat Suomen itsenäisyysvuosia, sadas - latvan tähtenä oleva hiutale kurkottaa jo ensi vuoteen ja 100 vuotiaan Suomen juhlavuoteen. Hyvää joulunaikaa!


7. Sanna Saarinen

Romu- ja tekstiilitaiteilija, käsityöläinen Sanna Saarinen/Loimina.

Romutaiteilijan joulukuusen koristeet ovat luonnollisesti metallia!8. Kirsi Sarasvirta

Ruusupuu

Valkoisia ruusukkeita kuusen oksilla kuin pieniä lumipalloja. Ruusukkeet on valmistettu leipäpussien sulkijoista.

Aina välillä keräilen jotakin tavaraa talteen, mitä kotiin vaan kertyy, ja leipäpussin sulkijoita kertyy yllättävän paljon. Tein näistä sulkijoista muutamia ruusukkeita jo joskus vuosia sitten, samalla kun tein niistä myös koruja. Nuo ruusukkeet ovat odottaneet jo kauan paikkaa mihin ne päätyisivät. Kun kuulin tästä joulukuusipuistosta, löytyi samantien ruusukkeille paikka, ja tein niitä sitten vielä vähän lisää, jotta riittää koko kuuseen.

Kuusi on mielestäni kauneimmillaan kun sen oksilla on lunta, mutta koska lunta ei nyt ole, saavat nämä ruusukkeet olla kuin pieniä lumipalloja kuusen oksilla.9. Pirjo Aro

Ruukinpuistossa liikettä pitävä ompelija Pirjo Aron kuusesta löytyy luontevasti lankarullia ja kangasta.Äänestä mieleistäsi kuusta viimeistään 19.12. ja voit voittaa Heikki Puputin kasvattaman joulukuusen kotiisi! Joulukuusi toimitetaan kotiin asti Satakunnan alueella tai sen voi käydä valikoimassa ja noutamassa Puputin kuusenmyyntipisteestä.


Äänestä tästä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi