lauantai 26. marraskuuta 2016

Joulun taikaa

Kauttuan Ruukinpuisto valmistautuu jouluun monin eri tavoin. Kaunis miljöö punamultaisine rakennuksineen on kuin satumaa, joka luo joulun tunnelman. Saatat aistia punanuttuisten tonttujen kurkistelevan ikkunoista ja Valkean neidon tanssahtelevan öisen tähtitaivaan alla sydämessään harras joulumieli. Joulu on tarinoiden ja yhdessäolon aikaa.

Kuva: Harri Nurminen


Poikkea kahvila Kyöpelin vanhan ajan joulupuotiin nauttimaan kuppi hyvää kahvia ja irrottautumaan arjen kiireestä. Hymyillessäsi vastaantulijalle annat lahjan, joka piristää saajaansa ja saa myös hänet joulumielelle. Istahda hetkeksi ja kirjoita vaikka postikortti ystävälle, jota et ole tavannut vähään aikaan. Kierrä ja katsele ympärilläsi olevia kauniita asioita, muistele lapsuuden jouluja, jolloin odottaminen nipisteli vatsanpohjassa ja tuntui kuinka koko maailma olisi täynnä taikaa.
Lähde iltakävelylle kaunista Sepäntietä pitkin ja poikkea kurkistelemaan jouluisia ikkunoita, joita koristellaan joulun odotuksen kunniaksi ympäri Ruukinpuistoa - kuinka monta ikkunaa löydät? Huomaatko kuinka pakkasyön tähdet loistavat kirkkaammin, kertoen omaa tarinaansa, joulun tarinaa.Osallistu Tallinmäen Joulumakkinoille etsimään persoonallisia joululahjoja rakkaillesi ja nauttimaan iloisesta markkinatunnelmasta. Rapsuttele alpakoita ja ponia, sekä seuraa kuinka lapset osaavat tarttua hetkeen, heittää huolet tuulen mukaan ja katsella maailmaa luottavaisena. Kuiskuta joulupukin korvaan oma toiveesi - kukaan ei kiellä myös aikuista tekemästä niin - ja ihaile joulukuusipuistoa.

Herkistäydy kauniin seimen äärellä ja muistuta mieleesi joulun tarkoitus. Ota ystävää kädestä ja toivota hänelle hyvää joulun odotusta. Joulun ajan nähtävää/koettavaa Ruukinpuistossa:

  • Kahvila Kyöpelin Joulupuoti avoinna 28.11-10.12 ma-pe klo 14-18 ja la klo 11-15. Itsenäisyyspäivänä suljettu
  • Jouluiset ikkunat eri puolilla Ruukinpuistoa Euran joulunavauksesta 2.12 alkaen
  • Kauttuan Klubin pikkujoulupaketit ryhmille ja jouluinen menu kahdelle 9.12 klo 17-21
  • Jokisaunan 70-vuotisjuhlatapahtumia, seuraa ilmoittelua facebookissa
  • Terassitalon näyttely avoinna lauantaisin 10.12 asti klo 11-15. Pääsymaksu 5 euroa
  • Euran kunnan ja taiteilijoiden toteuttaman joulukuusipuiston avajaiset joulumarkkinoiden yhteydessä 10.12 klo 11. Kävijät saavat äänestää kauneinta joulukuusta 19.12 asti. Äänestäneiden kesken arvotaan voittaja 20.12, palkintona Havupuun joulukuusi.
  • Tallinmäen Joulumarkkinat 10.12 klo 11-15. Ohjelmassa mm: klo 11 joulukuusipuiston avajaiset, klo 12-14 joulupukin vierailu, klo 12.30-14 maksutonta poniajelua lapsille, klo 14 Vinnarin Tornipojat Kauttuan Klubilla. Ennätysmäärä myyjiä Tallintorilla, valjastallissa, maitokopilla, Kyöpelin galleriassa ja kahvituvalla. Humisevan Harjun alpakat vierailevat markkinoilla koko päivän. Klubilla jouluinen kahvipöytä katettuna klo 11-15, Jokisaunalla Aino Aallon brunssi klo 12-15 ja Alvar Aallon sauna klo 15-18 Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi