tiistai 13. kesäkuuta 2017

Ruukinpuisto kukoistaa

Ruukinpuiston kesä käynnistyi toden teolla Eura-päivien aikana 10-11.6. Euran kauneimmaksi rakennukseksi valittiin yleisöäänestyksellä Villa Ahlström, jonka puutarhassa alppiruusut kukkivat kuin juhlien voittoa. 

Jokavuotinen Alasatakunnan Viherpeukaloiden järjestämä Puutarhatori kasvatti kokoaan ja muotoaan puutarha- ja maalaistoriksi. Upea sää toi paikalle satoja ja jälleen satoja kävijöitä, joten ennustettavissa on se, että Ruukinpuiston kesä aloitetaan myös ensi vuonna Tallinmäen kesätorin merkeissä.

Victorian Puutarha


Paitsi piha-ja puutarha-aiheisia tuotteita, torilla oli myynnissä myös käsin valmistettuja tuotteita, sekä lähiruokatuotteita. Myyjiä oli paikalla nelisenkymmentä, mukanaan aurinkoinen mieli ja upeat tuotteet.

Mihelmi

Makeistamo

Oheisohjelmaa torilla oli varsinkin lapsiperheille. Koko tapahtuman ajan paikalla oli Ali-Unkin tilan eläimiä, jotka olivat ehdoton vetonaula, kaiken kukkaloiston rinnalla.Luotettava Sepi-poni saapui jälleen Tallinmäelle ja ratsastutti lapsia kahden tunnin ajan.


Team Hohkuri 4H:sta puolestaan järjesti kävijöille suositut keppihevosten esteratakisat.

Kuva: Team Hohkuri

Asys (Alasatakunnan Ympäristöseura) jakoi toriyleisölle ympäristönsuojelutietoutta.


Lauantaina avasivat ovensa myös alueen taidenäyttelyt, niin Terassitalossa, Maitokopilla, Kellotapulilla, Valjastallilla kuin uudessa Galleriapuoti Aistinjyvässäkin. Kuvassa Aimo Vuorinen, sekä Rölli-koira Punainen tupa ja perunamaa-näyttelytilan - Maitokopin edessä.


Vanha 1918 rakennettu vilja-aitta, myöhemmin kuivuriksi muutettu jyhkeä ja keskeinen rakennus Tallinmäen kupeessa avasi ovensa vuosikymmenien hiljaiselon jälkeen Galleriapuotina samaan aikaan kesätorin kanssa. 


Kävijät poikkesivatkin ahkerasti puodin ovesta sisään, eikä vähiten uusien tuotteiden takia. Eura-Säkylän Soroptimistien kehittelemä Euran sydän- pikkuleipä esiteltiin ja myytiin loppuun muutamassa tunnissa, eikä ihme, sillä niin upea ja maistuva uusi tuote on.

Kuva: SI Eura-Säkylä

Puodin muita uusia, alueeseen liittyviä, tuotteita ovat yhteistyössä Yrttipajan ja taiteilijoiden Annette Juuselan, sekä Matti Laineen kanssa kehitelty Ruukinpuisto-sarja. Sarjaan kuuluu rauhoittava Valkean Neidon tee, piristävä Alvarin ajatelma- tee, sekä Sepän saunatuoksu. Raahelainen Hammi's Design on toteuttanut Ruukinpuisto-aiheisen taidekortin ja -julisteen. Valkeasta neidosta on teetetty myyntiin postimerkki ja halutessaan korttiin saa myös Ruukin ratas-leiman. Lähetettävät kortit voi jättää puodille, josta ne toimitetaan postin kuljetettavaksi.Tänä kesänä odotetaan matkailijoita alueelle jälleen ennätysmäärää. Kesän tapahtumista mainittakoon mm. opastetut kierrokset, Ruukinpuiston Taidelauantai, Jari Sillanpään Puistokonsertti, sekä Antiikki- ja keräilymessut. Tervetuloa Kauttuan Ruukinpuistoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi