maanantai 13. maaliskuuta 2017

Saako olla makea vai suolainen pala?

Ruukinpuiston sydämessä sijaitsevan idyllisen punaisen puutalon ovi on kutsuvasti avoinna. Sisällä vanhanajan tunnelma tulvii heti vastaan: porstuan kauniit ristikkoikkunat ja maalatut lautalattiat räsymattoineen johdattavat tulijan peremmälle leivonnaisilta tuoksuvaan kahvilaan, taidenäyttelyihin ja käsityöläisten myyntinäyttelyihin.
 

Olet saapunut Kyöpeliin.

kuva: Juha KoivulaKesällä 2017 kahvilan ovi avataan 6. kesäkuuta ja se on avoinna 19. elokuuta asti. Yhdistys kokeilee  myös  ensimmäistä kertaa kahvilan sunnuntain aukioloa. Kahvila on avoinna tiistaista perjantaihin kello 11-17, lauantaisin 10-15 ja sunnuntaisin 12-16.

Kahvila Kyöpeli toimii myös alueen infopisteenä, joten sisältä saat kaikki esitteet ja opastuksen siitä, minne Ruukinpuistossa voi mennä tai mitä siellä voi tehdä

kuva: Juha Koivula

Entisaikaan Kyöpeli toimi ruukkiyhdyskunnan pakaritupana, ja osa rakennuksesta oli varattu asuntokäyttöön. Kyöpelin keskeinen sijainti aivan Ruukinpuiston sydämessä oli mainio paikka leivontatuvaksi, ja hyvin se sopii nykyisin myös kesäkahvilaksi.

Kahvilatoimintaa Kyöpelissä on ollut useiden vuosien ajan eri toimijoiden ja yhdistysten voimin. Ahlströmin omistama rakennus on välillä ehtinyt olla tyhjilläänkin, mutta viimeiset neljä kesää kahvilaa on pyörittänyt Euran 4H-yhdistys.Euran 4H on pyrkinyt tekemään Kyöpelistä niin sanotun matalan kynnyksen paikan, jonne voi poiketa kahville, taidenäyttelyihin tai sitten ihan muuten vaan. Keskeisen sijainnin vuoksi onkin luontevaa, että kahvilassa toimii myös Euran kunnan infopiste, josta saa tietoa paitsi Ruukinpuiston kohteista ja tapahtumista, myös koko kunnan ja vähän naapurikunnankin kohteista.Nuorisotyötä tekevälle yhdistykselle kahvilan pito on ollut hieno tilaisuus työllistää nuoria myös tiskin taakse. Samalla on löytynyt mainio myyntikanava nuorten 4H-yrittäjien kädentaitotuotteille. Yhdistyksen toiminnanjohtaja Marja Simberg kertoo, että tavoitteena on jälleen ensi kesänä työllistää nuoria. Myös talkooväkeä kaivataan kahvilaan erityisesti Tallinmäen tapahtumien yhteyteen. Käsipareja ei ole koskaan liikaa!

Heti alusta asti Euran 4H-yhdistys on halunnut tuoda esille paikallista taidetta ja sitä on luvassa myös tulevana kesänä: Jari Henrikssonin valokuvia, Arja Turtiaisen maalauksia ja piirroksia sekä Kyöpelin Peräkammarissa naivistien Aimo Vuorisen ja Matti Laineen töitä.terveisin, 

Euran 4H-yhdistys, 
Kahvila Kyöpeli,
Sepäntie 4, Kauttua.
puh. 050 5952851


Avoinna:
ti-pe klo 11-17
la klo 10-15

su klo 12-16 

Kesällä nähdään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi