keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Neula, lanka ja sakset - sekä ripaus Swarovskia

Lilla Skolan, eli 1976-2002 toiminut Porin ruotsalaisen yhteiskoulun pieni sivukoulu, kylpee auringonvalossa. Toiminnot rakennuksessa ovat muuttuneet ja entisestä luokkahuoneesta puolapuineen löytyy Ompelupalvelu Pirjo Aro. Ompelija tuntee olevansa etuoikeutettu saadessaan työskennellä vanhalla ruukkialueella. Ruukinpuisto ei ole harmaa edes harmaana päivänä, vaan näyttää uudet kasvonsa päivittäin, kulkeepa miljöössä sitten autolla, pyörällä tai kävellen.Auktorisoituna oppaana toimiva Pirjo tuo alueelle mielellään tuttaviaan ja kertoo Ruukinpuiston olevan enemmän kuin puisto - paljon enemmän. Alueen tapahtumat ja markkinat luovat kävijöilleen hyvän fiiliksen. Omaa tanssi-, sekä valmisvaatemallistoa Ompelupalvelu Pirjo Aro on esitellyt muun muassa Tallinmäen iltatorilla muutama vuosi sitten.

Maaliskuussa Ompelupalvelu täyttää 21 vuotta ja tässä tilassa yritys on toiminut 9 vuotta. Asiakkaita löytyy ympäri Suomen, varsinkin tanssiasumallistoon liittyen. Lisäksi ompelija ottaa vastaan tilaustöitä, sekä korjausompelua. Tärkeimmiksi työvälineiksi Pirjo mainitsee neulan, langan ja sakset, sekä tietenkin ammattitaidon.


Asiakkaan ja ompelijankaan näkökulmasta ei ole järkevää ostaa halpaa vaatetta, sillä usein se ei ole kestävä, eikä sitä kannata korjata. Laadukas vaate/materiaali kestää pitkään ja käytön jälkeenkin sen voi vielä hyödyntää tuunaamalla tai kierrättämällä. Toisinaan asiakas tilaa mielestään edullisen vaatteen, jota ompelija korjaa sopivaksi, jolloin hinta on lähes sama, kuin jos vaate olisi ommeltu alusta loppuun mittojen mukaan.

Noin puolella asiakkaista on oma kangas mukanaan, halutessaan vaatteen omilla mitoillaan. Pirjolla on esillä liikkeessä valittavia kankaita ja sopimuksen mukaan kankaat voidaan myös hankkia yhdessä muualta. 

Tanssia itsekin harrastava Pirjo on kehitellyt näppärät ranne/tanssikukkarot, jotka ovat yksilöllisiä, kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja käyttöasusteita.Pian lähestyvä Vanhojenpäivä näkyy myös Ompelupalvelun työhuoneella, jossa tanssiaisia odottaa hempeän vaaleanpunainen tylliunelma. Puku on ostettu valmiina, mutta vaatii pientä laittoa. Puku kätkee itseensä peräti 24 metriä tylliä ja 8 metriä helmaa. Ompelija Pirjo Aro on lisännyt pukuun kiristyksen, lyhentänyt helmaa ja varmistanut paljettien pysyvyyden. Ompelija tunnustaa hurahtaneensa Swarovskin strasseihin, joita onkin kertynyt ompelimoon kunnioitettava määrä. Strasseilla Pirjo tuunaa asuja/asusteita ja lisää niitä uusiin vaatteisiin, esim. farkkujen lahkeisiin. Tuunauskohteena voi käyttää esim. vanhaa neuletta, johon strassit tuovat ripauksen ylellisyyttä - bling blingiä. Liimattavilla strasseilla voi tehdä erilaisia kuvioita, käyttäen eri kokoisia ja sävyisiä yhdistelmiä. Kuviot myös kestävät pesua.


Pirjo Aro kouluttaa itseään aktiivisesti ja on mukana monessa alueen tapahtumassa. Yrityksen aukioloaikojen miettiminen on haasteellista, mutta sovittavissa asiakkaan tarpeiden mukaan. Parhaimmillaan asiakas on tullut perjantaina mittaukseen, käynyt sovittamassa vaatetta lauantaina ja noutanut valmiin vaatteen sunnuntaina. Palvelu on siis hyvin yksilöllistä ja joustavaa.


Ompelupalvelu Pirjo Aro | Falckintie 1, 27500 Kauttua | puh. 050 542 4034


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi