perjantai 8. toukokuuta 2015

Kaffet ja kulttuurii

Kahvila Kyöpeli on Euran 4H-yhdistyksen ylläpitämä kesäkahvila kauniissa Ruukinpuistossa. Talven hiljaiseloa viettänyt kahvila on avoinna ensi kertaa tänä kesänä jo Helatorstaina 14.5, Wanhan ajan leikkipäivän yhteydessä, klo 13-16. 

Wanhan ajan leikkipäivää on vietetty Tallinmäellä jo vuosikausia ja tänä kesänä uutuutena on kotieläinpiha, sekä kirjanmerkkien teko. Pyhäjärvi-Teatteri opastaa käsinukkien tekemiseen ja Euran 4H hevosenkengän heittoon. Muita suosikkeja ovat mm. tikkupullan paisto, hyppyleikit ja muut vanhat, ehkä jo unohduksiin jääneet perinneleikit. Tapahtuma on ilmainen ja mukaan ovat tervetulleita kaikki lapset ja lapsenmieliset. Piha-alueelta voi ostaa Kauttuan Kyläyhdistyksen vohveleita tai makkaraa ja Kyöpelistä muita kahvilatuotteita. Osallistujien kesken arvotaan varsinainen aarre, eli Makeistamon karkkeja. 

Järjestäjinä toimivat: Euran kunnan nuoriso- ja kulttuuripalvelut, Pyhäjärviteatteri, Euran 4H-yhdistys, Kauttuan tehtaitten VPK, Euran Pelastakaa Lapset ry, Euran Nuorisoseura ry, Euran MLL, Euran Peurat, Soitinyhtye Satakielet ja Kauttuan Kyläyhdistys.


Taiteilija Kaisa Soveron kesäinen teos

Kiinnostuitko, lue lisää
23-24.5 Eurassa järjestetään Pyhäjärvimessut, joilla myös Ruukinpuisto on edustettuna. Täällä siis kannattaa poiketa, ehkä jo lauantaina, sillä sunnuntaina 24.5 Tallinmäellä tapahtuu jälleen. Silloin luvassa on Tassuttelut Tallinmäellä Match show, kaikille koirille ja koiraihmisille. Tassuttelut järjestää Euran Seudun Koirakerho, yhdessä Euran 4H:n kanssa. Kyöpeli avaa ovensa koko kesäksi 2.6-29.8. Kesäkauden avajaisia juhlitaan 4.6 klo 18, jolloin ohjelmassa Kaffet ja kulttuurii- näyttelyn, sekä Annette Juuselan Kangastuksia- näyttelyn avajaiset. Annetten ateljeen sisäänkäynti rakennuksen oikeasta päädystä. 

Kaffet ja kulttuurii-näyttely koostuu, valokuvaaja Harri Nurmisen, taiteilija Kaisa Soveron ja taiteilija Matti Laineen teoksista. Näyttely on avoinna kahvilan aukioloaikoina, sopimuksen mukaan, sekä Ruukinpuiston tapahtumien yhteydessä. 

Kyöpelin aukioloajat 2.6-29.8

tiistai 11-17
keskiviikko 11-17
torstai 13-19
perjantai 11-17
lauantai 10-15
Kaisa Soveron teoksia

Taiteilija Kaisa Sovero on itse paikalla Kyöpelissä torstaina 11.6 klo 18, kertomassa taiteestaan, sekä näyttelystään. Vapaa pääsy.Harri Nurmisen luonto-aiheisia valokuvia

Valokuvaaja Harri Nurminen on itse paikalla Kyöpelissä torstaina 18.6, kertomassa valokuvauksestaan, sekä näyttelystään. Vapaa pääsy.

Matti Laineen "Kesä ja kärpäset"-teos

Taiteilija Matti Laine on itse paikalla Kyöpelissä torstaina 9.7 klo 18, kertomassa taiteestaan, sekä näyttelystään. Vapaa pääsy.


Kahvilassa myynnissä suolaista ja makeaa, sekä kädentaitajien tuotteita. Kyöpelissä toimii myös info-piste, josta saat mukaasi esitteitä, sekä karttoja. Ruukinpuiston kesän tapahtumakalenterin löydät myös blogin välilehdeltä.


Lämpimästi tervetuloa kaffeelle ja kulttuurille!


Euran 4H-yhdistys järjestää myös Ruukin Rompe-tapahtuman, sunnuntaina 12.7 klo 11-16. Tapahtuma on tarkoitettu kaikenlaiselle kirpputori- ja rompetavaralle. Paikkamaksu 10€. Omat alustat/myyntipöydät mukaan. 

Tiedustelut ja paikkavaraukset:
045 238 3121 tai 050 366 8472
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi